Alla inlägg under oktober 2008

Av rosalucia - 10 oktober 2008 20:53

En så vanlig dag..................

Fortfarande förkylda och lite eländiga, lillan o jag.

De andra verkar klara sig, igen. Än så länge.


Tvättmaskinen kom igår, en 6kg istället för 7kg,som vi haft. Grrr....vi skulle ju få en lika bra..fast en nyare....Fast jag märkte det först efteråt, var SÅÅÅ  lycklig när de kom!!!!!! Dessutom INGEN GARANTI, fast den nya maskinen är splitterny. Eftersom vi "förbrukat" en garanti redan....??... Som om  det  var vårt fel att maskinen kraschade...? (det var det ju inte, då skulle vi ju inte fått en en ny......eller??????)   KOM IGEN Nu SAMSUNG!!!!!!!!

Maken ska ringa dem på måndag, sånt brukar va hans jobb, han brukar kunna vara lita "vassare" än jag när det gäller....

Under tiden tvättar vi som besatta....den snurrar dygnet runt, det hänger kläder å handukar överallt i hela huset..över varenda stol....och dörr...

Våra tonåringar är lyriska!!!!!! Öh....?

Behövs det inte mer än så?????


Av rosalucia - 8 oktober 2008 20:39

Undrar varför havet ger mej sån ro...? Själv är jag ju uppvuxen i en liten by bland fjällen och  skogen, långt från havet...men kanske har det nåt gemensamt ändå? Lugnet, stillheten. Man blir på nåt sätt påmind om flydda tider...skogen, fjällen,  havet - de har alla funnits där jämt....för dem är inget  nytt under solen!!!!

Man blir ett med sig själv, nära Livet....

Har vid nåra tillfällen hyrt stuga med familjen vid ett havsbad (ni som är norrbottningar, så är det Byske jag pratar om...och man ska hyra stugorna närmast havet...),

å att vakna till vågornas brus...det är ..ja, det är livskvalitet...gå en promenad på stranden innan nån vaknat....man får perspektiv på Livet.

TÄNK om man kunde bo så.....................vilken dröm...

Av rosalucia - 8 oktober 2008 12:09

Japp, då var nästa däckad..lilltjejen. Snorig, värk i kroppen och eländig.

Min värk har börjat gå över, men kraxiga halsen o tröttheten finns kvar.

Så det blev en Filmdag!!! Lillan har sett film sen hon klev upp imorse, frånsett en kort lekstund i sitt rum (men det blev nog för jobbigt..för hon var snart tillbaka bland kuddarna i tv-fåtöljen). Till frukost ville hon ha juice och äppelkaka (som vi bakat igår)..sjukfrukost!! Det gäller att passa på, det har hon redan lärt sig...fiffigt! För vem kan neka en sjukling nåt?


Själv har jag packat "tradera"-paket, har lyckats sälja bort en del som vi inte behöver. Perfekt. Det känns som man FÅR pengarna...(när inköpen är så väl glömda..). Men jag har varit tvungen att låta bli att titta på vad som finns att köpa...försöker ha lite köpstopp ett tag...spara pengar. Ska försöka få ihop till en ny Resa så småningom..(ja inte bara med tradera-pengar då förstås.)

Under "spar"tiden så drömmer vi oss tillbaka till Kreta..om man blundar hör man havet.....

Av rosalucia - 8 oktober 2008 09:54


Läste ett väldans bra ordspråk i tidningen idag.......


"Ett tomt huvud är lätt att bära högt"


Det kändes bra, tyckte jag. Säger en hel del....man ska nog inte vara så ledsen att huvudet känns lite tungt emellanåt!!

Av rosalucia - 7 oktober 2008 14:03

När barnen gått till skola o dagis, blir det vovvens tur!

En riktig höstpromenad! Det blåser lite, löven virvlar runt, luften är skööön...det är lugnt å stilla.

Man tänker så bra.

Vi möter nån enstaka person ibland, ofta ingen alls.

Sen vi skaffade hund (som vi bara haft ett par månader) får jag numera alltid en morgonpromenad....  oavsett väder. Fantastiskt! Jag skulle inte gått en meter på morron om det inte varit för henne...helt säkert.

Tack "lilla" vovven för att jag mååste gå ut........


 


Av rosalucia - 6 oktober 2008 16:00

Fick precis telefonsamtal från Samsung. De ersätter vår tvättmaskin med en nyare modell samt ser till att den blir hämtad från Expert av en servicefirma, hemkörd och installerad!! Senast onsdag. TACK!!!!!!!! (Man skulle egntligen hämta den själv i butik..så kanske de bara råkade ha en GOD dag i dag, men det tackar vi för!!!) Pust...Äntligen. Att oförberedd vara utan tvättmaskin i 1½ vecka, det är ingen lek.

Speciellt inte med fyra idrottande barn...   

Längtar till onsdag.


Här är lilltjejens älsklingar.....Kanin & lill-Pälse (det finns alltså en stor också..hm)

Av rosalucia - 6 oktober 2008 15:30

Vilket trädgårdsfynd va!!! Särskilt på dessa breddgrader....


Av rosalucia - 6 oktober 2008 09:47

Somnade igår med dunkande huvud och värk i kroppen, vaknade i  samma skick och med halsont också. VAD är detta, jag har ju redan haft det här..tycker jag!! Brrr..fryser och svettas på samma gång. Var nyss på en liten promenad med hunden och nu blir det till att krypa isäng igen..känner jag. Lyssnade  färdigt igår på Jan Guillous "inte om det gäller din dotter". Så nu blir det Kajsa Ingemarssons "Lyckans hjul"....mysigt mitt i flunsan!!!

Det är bara det att ganska säkert kommer resten av familjen att däcka igen, en efter en. Men förhoppningsvis klarar de sig!

Presentation


www.fotoakuten.se

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Tidigare år

Vardagsbloggar, allmänt...

Inredningsbloggar, hantverk

Sybloggar

Mat & Bak bloggar

Kost, hälsa, träning...

Länkar

Sök i bloggen

Live traffic feed


Ovido - Quiz & Flashcards